Донка Дойчева е политолог от Мюнхенския университет Лудвиг-Максимилиан, а също и

...
Донка Дойчева е политолог от Мюнхенския университет Лудвиг-Максимилиан, а също и
Коментари Харесай

Учебен терапевт: Критиката е неефективен метод

Донка Дойчева е политолог от Мюнхенския университет " Лудвиг-Максимилиан ", а също и психолог и образователен терапевт. В изявлението си за предаването " Нашият ден " тя споделя забавни наблюдения и мисли по въпроса за образованието и ученето.

Една от основните тематики, наранени от Дойчева, е как ученето може да се трансформира в занимание. Тя акцентира, че по какъв начин образованието би трябвало да се учи, е от значително значение, само че ни липсва учебен предмет, отдаден на тази тематика. Тя стига до този извод по време на втората си магистратура по логика на психиката, когато осъзнава, че може би е не запомнила по какъв начин се учи. Този опит я кара да се замисли за това какво лимитира ученето ни и по какъв начин се образуват тези ограничавания.

Според Донка Дойчева ограниченията идват постоянно от средата. Децата не се раждат с мнението, че не схващат математика или са глупави. Такива отзиви се образуват посредством рецензия и отрицателен опити. Тя акцентира, че критиката не е подобаващ инструмент за стимулиране на желанието на децата да учат. Тя не поражда любознанието и предпочитание – двата инструмента, които могат да оказват помощ на децата да учат по-ефективно.

Освен това Дойчева обръща внимание и на просветителната система и нейния принос към ниската гласоподавателна интензивност в страната. Тя споделя мнението, че липсата на гражданско обучение и политическо обучение играе своята роля в този проблем. Това я насочва към работата на учебен терапевт и нейните занимания с деца, страдащи от дискалкулия, обучителни усложнения в региона на математиката.

Дискалкулията може да се развие, когато детето изпитва усложнения при ученето на математика и се слага пред голям брой неуспехи. Този развой може да докара до отдръпване и образуване на разбиране, че математиката не е за него. Дойчева упорства, че е значимо родителите и просветителната система да схванат, че дискалкулията е обучително усложнение, а не некадърност. Тя акцентира също, че психически фактори могат да основат ограничавания при ученето, които би трябвало да бъдат разбрани и преодолени.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР